Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zależy nam na tym, by grillowane mięso było soczyste i delikatne, przygotujmy marynatę jogurtową. Jogurt doskonale nawilży mięso i uczyni je delikatnym, a sok z cytryny, curry i tymianku nada potrawie nutkę śródziemnomorskiego smaku i spowoduje, że będzie bardziej krucha.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4357
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7310
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85629
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4357
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7310
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85629
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę . W osobnej miseczce łączymy składniki marynaty: jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawami.
Gotową marynatą zalewamy mięso, lekko wmasowujemy marynatę w mięso z kurczaka. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Prosta marynata do drobiu z grilla gotowa!