Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zależy nam na tym, by grillowane mięso było soczyste i delikatne, przygotujmy marynatę jogurtową. Jogurt doskonale nawilży mięso i uczyni je delikatnym, a sok z cytryny, curry i tymianku nada potrawie nutkę śródziemnomorskiego smaku i spowoduje, że będzie bardziej krucha.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67371
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1826
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67371
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1826
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę . W osobnej miseczce łączymy składniki marynaty: jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawami.
Gotową marynatą zalewamy mięso, lekko wmasowujemy marynatę w mięso z kurczaka. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Prosta marynata do drobiu z grilla gotowa!