Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli zależy nam na tym, by grillowane mięso było soczyste i delikatne, przygotujmy marynatę jogurtową. Jogurt doskonale nawilży mięso i uczyni je delikatnym, a sok z cytryny, curry i tymianku nada potrawie nutkę śródziemnomorskiego smaku i spowoduje, że będzie bardziej krucha.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19176
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5264
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19176
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 911
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę . W osobnej miseczce łączymy składniki marynaty: jogurt mieszamy z sokiem z cytryny, przyprawami.
Gotową marynatą zalewamy mięso, lekko wmasowujemy marynatę w mięso z kurczaka. Przykrywamy miskę folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Prosta marynata do drobiu z grilla gotowa!