Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na delikatne racuszki twarogowe, z odrobiną mąki, bez cukru, słodycz stanowią dodatki, serdecznie polecam :-)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 202
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 95
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1207
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 202
Składniki
1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy 3 żółtka, białka do osobnej miski i mieszamy. 2. Dodajemy ok. pół szklanki mleka. 3. Dodajemy ok. 2-3 łyżki mąki i mieszamy. Z taką ilością mąki racuszki są bardzo delikatne, takie lubię najbardziej, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby dosypać więcej mąki. 4. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. 5. Ubitą pianę z białek mieszamy z ciastem i gotowe. 6. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy po kilka minut na każdej stronie, na złoto. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Racuszki smakują najlepiej z owocami, cukrem pudrem i syropem klonowym. Serdecznie polecam :-)