Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na delikatne racuszki twarogowe, z odrobiną mąki, bez cukru, słodycz stanowią dodatki, serdecznie polecam :-)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1686
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5214
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1716
Składniki
1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy 3 żółtka, białka do osobnej miski i mieszamy. 2. Dodajemy ok. pół szklanki mleka. 3. Dodajemy ok. 2-3 łyżki mąki i mieszamy. Z taką ilością mąki racuszki są bardzo delikatne, takie lubię najbardziej, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby dosypać więcej mąki. 4. Białka wraz ze szczyptą soli ubijamy na sztywno. 5. Ubitą pianę z białek mieszamy z ciastem i gotowe. 6. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni i smażymy po kilka minut na każdej stronie, na złoto. Usmażone przekładamy na talerz wyłożony papierem. Racuszki smakują najlepiej z owocami, cukrem pudrem i syropem klonowym. Serdecznie polecam :-)