Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mięsko na rodzinny obiad
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 218
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Piersi umyć i osuszyć. Przekroić tak aby wyszły 3 filety. Rozbić tłuczkiem posolić i oprószyć pieprzem. Marchewkę ugotować w osolonej wodzie. Marchew pokroić wzdłuż na pół ogórki na cztery części. Rozbite kotlety posmarować musztardą położyć marchew i dwa kawałki ogórka. Dokładnie zwinąć ( można spiąć wykałaczkami). Obtaczać najpierw w rozkłóconym jajku później w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano co jakiś czas przekręcając aby mięso dobrze się usmażyło. Podawać z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką.