Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta klasyka z moim ulubionym puree.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4442
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12058
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6854
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5627
Składniki
Filety z kurczaka cienko rozbijamy ,oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na brzeg każdego kotleta dajemy pasek masła ,ciasno zawijamy w roladkę ,obtaczamy w mące ,następnie w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano. Fasolkę płuczemy ,kroimy na małe kawałki i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka zmięknie ,odcedzamy i miksujemy. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,płaską łyżkę mąki i chwilę podsmażamy na maśle.