Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłów na przygotowanie dewolaja w inny sposób niż tylko z wypływającym masłem? Możesz go urozmaicić farszem z pieczarkami, czosnkiem oraz serem. Zobacz nasz przepis.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Przygotuj pieczarki. Umyj, osusz i posiekaj w plasterki. Czosnek obierz, pokrój w kostkę lub przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki wraz z czosnkiem. Skrop sokiem z cytryny. Podsmaż, co jakiś czas mieszając. Odstaw na bok.
Każdy filet z kurczaka przekrój wzdłuż, jednak nie do końca. Rozłóż mięso i delikatnie rozbij je tłuczkiem. Dopraw z każdej strony solą i pieprzem.
Masło pokrój w plastry. Ser zetrzyj na tarce. Na każdym kotlecie ułóż na środku pieczarki, na nich umieść ser, a następnie plaster masła. Zawiń mocno.
Każdy kotlet obtocz w mące, następnie w rozkłóconym jajku, a na końcu w bułce tartej. Smaż na mocno rozgrzanej patelni ze smalcem. Powinien mieć złoty kolor z każdej strony.