Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste danie warzywne z mnóstwem orientalnych przypraw. Idealnie rozgrzewa w chłodne dni.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 803
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3098
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 803
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3098
Składniki
Na oleju smażymy ziarenka gorczycy, aż zaczną strzelać. Dodajemy kalafior pokrojony w małe różyczki, potem przeciśnięty czosnek, ryż i soczewicę. Wszystko razem chwilę smażymy. Zalewamy pomidorami i mlekiem kokosowym, dodajemy przyprawy. Wszystko razem dusimy, aż soczewica i ryż nie będą zupełnie miękkie. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Na końcu dodajemy sok z limonki i w razie potrzeby doprawiamy. Danie podajemy na gorąco.