Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste danie warzywne z mnóstwem orientalnych przypraw. Idealnie rozgrzewa w chłodne dni.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19192
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232069
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19192
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232069
Składniki
Na oleju smażymy ziarenka gorczycy, aż zaczną strzelać. Dodajemy kalafior pokrojony w małe różyczki, potem przeciśnięty czosnek, ryż i soczewicę. Wszystko razem chwilę smażymy. Zalewamy pomidorami i mlekiem kokosowym, dodajemy przyprawy. Wszystko razem dusimy, aż soczewica i ryż nie będą zupełnie miękkie. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Na końcu dodajemy sok z limonki i w razie potrzeby doprawiamy. Danie podajemy na gorąco.