Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęste danie warzywne z mnóstwem orientalnych przypraw. Idealnie rozgrzewa w chłodne dni.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Na oleju smażymy ziarenka gorczycy, aż zaczną strzelać. Dodajemy kalafior pokrojony w małe różyczki, potem przeciśnięty czosnek, ryż i soczewicę. Wszystko razem chwilę smażymy. Zalewamy pomidorami i mlekiem kokosowym, dodajemy przyprawy. Wszystko razem dusimy, aż soczewica i ryż nie będą zupełnie miękkie. W razie potrzeby dolewamy trochę wody. Na końcu dodajemy sok z limonki i w razie potrzeby doprawiamy. Danie podajemy na gorąco.