Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby sobie nie odmawiać na diecie dobroci :) Pyszne, zdrowsze i mniej kaloryczne.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1491
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1491
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Składniki
Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i przelewamy zimną wodą.
Mięso drobiowe pieczemy, bez tłuszczu, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, kminkiem mielonym i mielonym zielem angielskim, ostrą papryką i czosnkiem. Po przesmażeniu do mięsa dodajemy pokrojony seler naciowy, natkę pietruszki, oraz ugotowaną kaszę i odrobinę mąki ziemniaczanej, wszystko dokładnie mieszamy. Paprykę przekrawamy na pól i wypełniamy farszem z mięsa i kaszy.
Nafaszerowaną paprykę układamy na patelni, lub w garnku, Pomidory z puszki mieszamy z odrobiną wody, dodajemy bazylię i oregano, sól, pieprz i cukier i taką zalewą zalewamy nasze papryki, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu. Jeżeli trzeba dolewamy wody z przecierem pomidorowym, aby sos był aromatyczniejszy.