Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie, łatwe w przygotowaniu, dietetyczne, zdrowe, pożywne
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2722
Polecam.
Odsłon: 1273
Polecam.
Odsłon: 384
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 500
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 120
Składniki
do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną cebulę (nie używamy żadnej oliwy czy innego tłuszczu), natychmiast wrzucamy uformowane w drobne kuleczki mięso mielone. Przyprawiamy ziołami, papryką ostrą i vegettą.
Kiedy mięso się przysmaży, dodajemy fasolę szparagową i liść laurowy, podlewamy niewielką ilością wody. Kiedy fasola zmięknie dodajemy obraną i pokrojoną paprykę i pomidory w puszcze, jeszcze chwilę dusimy potrawę pod przykryciem. Od czasu do czasu mieszając. Jeśli lubimy ryż, makaron, ziemniaki, kaszę też dobrze smakuje.