Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla placków ziemniaczanych. Sprawdzą się u osób dbających o linię.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3153
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3153
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na cztery części. Usuwamy gniazda nasienne. Ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy płaską łyżeczkę soli. Mieszamy i odstawiamy na bok na około 30-40 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody.
Do odsączonej cukinii dodajemy mąkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzewamy kilka kropel oliwy. Dietetyczne placki z cukinii smażymy na średnim ogniu z obydwu stron na zloty kolor.