Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersji bigosu jest tyle ile jest kucharzy :) Nasza wersja jest z kiszona i białą kapustą, schabem, drobiowymi kiełbaskami, piersią kurczaka i pieczarkami. Robi się szybko a jeszcze szybciej zjada :)
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 162
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 675
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 64
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 120
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 117
Składniki
Kiszona kapustę należy odsączyć z zalewy, opłukać i poszatkować. Gdy jest za kwaśna można ją obgotować. Moja była w sam raz więc jej nie obgotowałam. Zwykłą kapustę szatkujemy, płuczemy i gotujemy około 20 min. Dodajemy poszatkowaną kiszoną kapustę, ziele angielskie i liście laurowe oraz vegetę. Całość mieszamy i dusimy na małym ogniu.
Mięso oraz kiełbaski kroimy w kosteczkę i każde z osobna podsmażamy na patelni. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Pieczarki kroimy w mniejsze kawałki i również dorzucamy do całości. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i dusimy jeszcze około 20-30 min.