Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta nie musi powodować cierpienie kubków smakowych. Doskonałe lekkie curry z ananasem.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i nacieramy curry i solą. Na kilka godzin odkładamy do lodówki. Jeżeli macie możliwość szukajcie oryginalnych mieszanek curry prosto z Indii. Mamy szczęście mieszkać niedaleko hinduskiej rodziny ;)
Na kilku kroplach oliwy smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy mięso (wyjmując z lodówki około godziny przed smażeniem), rodzynki i pokrojonego w kostkę ananasa.
Gdy kurczak się zrumieni dodajemy śmietanę i całość dusimy kilka minut. Podajemy z ryżem lub kuskusem. Więcej lekkich, prostych przepisów pasujących do różnorodnych diet znajdziecie na blogu. Link pod wpisem.