Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dieta nie musi powodować cierpienie kubków smakowych. Doskonałe lekkie curry z ananasem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę i nacieramy curry i solą. Na kilka godzin odkładamy do lodówki. Jeżeli macie możliwość szukajcie oryginalnych mieszanek curry prosto z Indii. Mamy szczęście mieszkać niedaleko hinduskiej rodziny ;)
Na kilku kroplach oliwy smażymy pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucamy mięso (wyjmując z lodówki około godziny przed smażeniem), rodzynki i pokrojonego w kostkę ananasa.
Gdy kurczak się zrumieni dodajemy śmietanę i całość dusimy kilka minut. Podajemy z ryżem lub kuskusem. Więcej lekkich, prostych przepisów pasujących do różnorodnych diet znajdziecie na blogu. Link pod wpisem.