Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 407
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 480
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 407
Składniki
Z mąki, wody, oliwy i szczypty soli, zagnieć ciasto. Podziel je na cztery równe porcje. Rozwałkuj je wałkiem na cieniutkie placki. Z rozwałkowanego ciasta, przy pomocy talerza, wytnij okrągłe placki.
Opiekaj z obu stron przygotowane placki na rozgrzanej patelni, na małym ogniu, aż zaczną się rumienić.
Pokrój cebule w piórka, a paprykę w paski.
Na osobnej patelni rozgrzej odrobinę oleju i podsmaż pokrojoną cebulę i paprykę z pokrojoną w paski piersią z kurczaka, przez około 5 minut, co chwilę mieszając. Dopraw solą i pieprzem.
Gotowy placek tortilli, posmaruj z jednej strony majonezem lub twarożkiem, ułóż dodatki z patelni i trochę pokrojonych w paski plastrów ogórka, posyp sezamem po całości. Zwiń placek w rulon.