Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie idealny przepis na pizzę. Wychodzi jeszcze lepsza niż z pizzerii.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22368
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 179
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22368
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 179
Składniki
Przygotowanie ciasta: do miski przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, żółtko, wodę i rozkruszone drożdże. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia. Po 30 min. dodać olej i wyrabiać aż ciasto nie będzie błyszczące. Rozwałkować i wyłożyć na dużą blachę z piekarnika (u mnie 40 x 30 cm), przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 min. do wyrośnięcia. Nie smarować blachy olejem!
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i dusić aż woda wyparuje. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto posmarować ketchupem, posypać żółtym serem, rozłożyć kiełbasę, pieczarki, brokuł i posypać oregano. Najważniejsze: piec w 250 o C przez 10-12 min. Smacznego :)