Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak dla mnie idealny przepis na pizzę. Wychodzi jeszcze lepsza niż z pizzerii.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 153
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2584
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 153
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 166
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2584
Składniki
Przygotowanie ciasta: do miski przesiać mąkę, dodać szczyptę soli, żółtko, wodę i rozkruszone drożdże. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić do wyrośnięcia. Po 30 min. dodać olej i wyrabiać aż ciasto nie będzie błyszczące. Rozwałkować i wyłożyć na dużą blachę z piekarnika (u mnie 40 x 30 cm), przykryć ściereczką i odstawić na ok. 30 min. do wyrośnięcia. Nie smarować blachy olejem!
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Pieczarki pokroić w plasterki i dusić aż woda wyparuje. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półmiękko. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ciasto posmarować ketchupem, posypać żółtym serem, rozłożyć kiełbasę, pieczarki, brokuł i posypać oregano. Najważniejsze: piec w 250 o C przez 10-12 min. Smacznego :)