Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra, teraz proszę się przyznać kto nie lubi pizzy? No właśnie.. Każdy ją lubi, zatem ten przepis idealny jest dla każdego! Dodatkowo robi się ją ekspresowo, można do niej wrzucić co się tylko lubi. No przepis idealny, zapraszam smakosze :)
piekarnik
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 313
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 391
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 313
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 391
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 245
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie ze sobą zarobić. Odstawić na jakieś 30-40 minut do wyrośnięcia. W czasie wyrastania polecam przygotować wszystkie potrzebne składniki. My bardzo lubimy pizzę z sosem pomidorowym, salami, pieczarkami, kukurydzą, papryką, cebulą i serem. Dodatki są oczywiście dobrowolne. Po jakiś 20 minutach jak ciasto zaczęło wyrastać włączyć piekarnik na 240 stopni, termoobieg. Piekarnik nagrzewać razem z blaszką, na której ma się piec pizza. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Na blacie wyłożyć papier do pieczenia, posypać go mąką i położyć pierwszą część ciasta. Obsypane mąką ciasto wyrabiać na placek za pomocą dłoni, ułożyć dodatki i wstawić do piekarnika na jakieś 12 minut, ale polecam obserwować. Mam nadzieję, że posmakuje:)