Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra, teraz proszę się przyznać kto nie lubi pizzy? No właśnie.. Każdy ją lubi, zatem ten przepis idealny jest dla każdego! Dodatkowo robi się ją ekspresowo, można do niej wrzucić co się tylko lubi. No przepis idealny, zapraszam smakosze :)
piekarnik
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1118
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13126
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1117
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1118
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13126
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie ze sobą zarobić. Odstawić na jakieś 30-40 minut do wyrośnięcia. W czasie wyrastania polecam przygotować wszystkie potrzebne składniki. My bardzo lubimy pizzę z sosem pomidorowym, salami, pieczarkami, kukurydzą, papryką, cebulą i serem. Dodatki są oczywiście dobrowolne. Po jakiś 20 minutach jak ciasto zaczęło wyrastać włączyć piekarnik na 240 stopni, termoobieg. Piekarnik nagrzewać razem z blaszką, na której ma się piec pizza. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Na blacie wyłożyć papier do pieczenia, posypać go mąką i położyć pierwszą część ciasta. Obsypane mąką ciasto wyrabiać na placek za pomocą dłoni, ułożyć dodatki i wstawić do piekarnika na jakieś 12 minut, ale polecam obserwować. Mam nadzieję, że posmakuje:)