Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra, teraz proszę się przyznać kto nie lubi pizzy? No właśnie.. Każdy ją lubi, zatem ten przepis idealny jest dla każdego! Dodatkowo robi się ją ekspresowo, można do niej wrzucić co się tylko lubi. No przepis idealny, zapraszam smakosze :)
piekarnik
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13191
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4858
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13191
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7410
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i dokładnie ze sobą zarobić. Odstawić na jakieś 30-40 minut do wyrośnięcia. W czasie wyrastania polecam przygotować wszystkie potrzebne składniki. My bardzo lubimy pizzę z sosem pomidorowym, salami, pieczarkami, kukurydzą, papryką, cebulą i serem. Dodatki są oczywiście dobrowolne. Po jakiś 20 minutach jak ciasto zaczęło wyrastać włączyć piekarnik na 240 stopni, termoobieg. Piekarnik nagrzewać razem z blaszką, na której ma się piec pizza. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części. Na blacie wyłożyć papier do pieczenia, posypać go mąką i położyć pierwszą część ciasta. Obsypane mąką ciasto wyrabiać na placek za pomocą dłoni, ułożyć dodatki i wstawić do piekarnika na jakieś 12 minut, ale polecam obserwować. Mam nadzieję, że posmakuje:)