Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi pizzy? Pizza własnoręcznie wykonana jest nie tylko pysznym i sycącym daniem, ale także powodem do dumy dla każdego miłośnika włoskiej kuchni. ;)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6307
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 840
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6307
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 840
Składniki
Do osobnej miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, przyprawiamy solą. Do mąki wlewamy rozczyn drożdżowy i mieszamy lekko. Wierz miski przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, dodajemy do niego troszkę mąki, tak by się nie lepiło i formujemy z niego kulę. Pora włączyć piecyk - nastawiamy na 180 stopni.
Ciasto rozgniatamy dłońmi na blaszce a następnie formujemy z niego okrągłą pizzę. I pora na składniki. :) Zatem na wierzch dajemy łyżkę ketchupu, którym pokrywamy całą pizzę. Potem dodajemy ulubione składniki i na końcu posypujemy całość serem oraz doprawiamy ziołami. :)
Pizza wędruje do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. A po ich upływie na stół. :P Smacznego... :)