Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż z nas nie lubi pizzy? Pizza własnoręcznie wykonana jest nie tylko pysznym i sycącym daniem, ale także powodem do dumy dla każdego miłośnika włoskiej kuchni. ;)
Do osobnej miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, przyprawiamy solą. Do mąki wlewamy rozczyn drożdżowy i mieszamy lekko. Wierz miski przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, dodajemy do niego troszkę mąki, tak by się nie lepiło i formujemy z niego kulę. Pora włączyć piecyk - nastawiamy na 180 stopni.
Ciasto rozgniatamy dłońmi na blaszce a następnie formujemy z niego okrągłą pizzę. I pora na składniki. :) Zatem na wierzch dajemy łyżkę ketchupu, którym pokrywamy całą pizzę. Potem dodajemy ulubione składniki i na końcu posypujemy całość serem oraz doprawiamy ziołami. :)
Pizza wędruje do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. A po ich upływie na stół. :P Smacznego... :)
Przedstawiamy Wam sposób na pizzę, której ciasto jest średniej grubości, a p...
Odsłon: 326
Pizza na cienkim cieście i z domowej roboty sosem pomidorowym.
Odsłon: 1657
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 30
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 42
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 40
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1656
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 410
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 30
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 42
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 40
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1656
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 410
Składniki
Do osobnej miski wsypujemy mąkę, wlewamy oliwę, przyprawiamy solą. Do mąki wlewamy rozczyn drożdżowy i mieszamy lekko. Wierz miski przykrywamy ściereczką i odstawiamy na jakieś 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto wyrośnie, dodajemy do niego troszkę mąki, tak by się nie lepiło i formujemy z niego kulę. Pora włączyć piecyk - nastawiamy na 180 stopni.
Ciasto rozgniatamy dłońmi na blaszce a następnie formujemy z niego okrągłą pizzę. I pora na składniki. :) Zatem na wierzch dajemy łyżkę ketchupu, którym pokrywamy całą pizzę. Potem dodajemy ulubione składniki i na końcu posypujemy całość serem oraz doprawiamy ziołami. :)
Pizza wędruje do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut. A po ich upływie na stół. :P Smacznego... :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 17
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 74