Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10926
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6264
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13216
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4960
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10926
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6264
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13216
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4960
Składniki
Na stolnicę wsypuję mąkę, kruszę drożdże. Dodaję olej, cukier, sól, przyprawę do pizzy. Polewam wodą. Wyrabiam ciasto. Kiedy już będzie gładkie rozwałkowuję. Blachę smaruję olejem i posypuję bułką tartą. Kładę ciasto. Smaruję je przecierem pomidorowym lub ketchupem. Rozkładam wędlinę. Kroję pieczarki i także je rozkładam. Paprykę i pomidor kroję w plasterki, kładę na cieście. Na tarce ścieram ser żółty i posypuję ciasto. Piekę 20-25 minut w 220 st. C.