Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza na cieście piwnym z tuńczykiem.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 4983
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 802
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 4983
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 119
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 802
Składniki
Mąkę, drożdże, oliwę z oliwek, sól, cukier,przyprawę do pizzy oraz piwo mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszce, smarujemy sosem pomidorowym, cebulę kroimy w piórka i wykładamy na sos. Na górę wykładamy odsączonego tuńczyka i górę posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w temp.230/250 stopni przez 6 min.