Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza na cieście piwnym z tuńczykiem.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 814
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3130
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 814
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3130
Składniki
Mąkę, drożdże, oliwę z oliwek, sól, cukier,przyprawę do pizzy oraz piwo mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszce, smarujemy sosem pomidorowym, cebulę kroimy w piórka i wykładamy na sos. Na górę wykładamy odsączonego tuńczyka i górę posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w temp.230/250 stopni przez 6 min.