Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza na cieście piwnym z tuńczykiem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 196
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4437
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12044
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6850
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5623
Składniki
Mąkę, drożdże, oliwę z oliwek, sól, cukier,przyprawę do pizzy oraz piwo mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszce, smarujemy sosem pomidorowym, cebulę kroimy w piórka i wykładamy na sos. Na górę wykładamy odsączonego tuńczyka i górę posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w temp.230/250 stopni przez 6 min.