Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza na cieście piwnym z tuńczykiem.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5189
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 176
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2454
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5189
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 176
Składniki
Mąkę, drożdże, oliwę z oliwek, sól, cukier,przyprawę do pizzy oraz piwo mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszce, smarujemy sosem pomidorowym, cebulę kroimy w piórka i wykładamy na sos. Na górę wykładamy odsączonego tuńczyka i górę posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w temp.230/250 stopni przez 6 min.