Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pizza na cieście piwnym z tuńczykiem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę, drożdże, oliwę z oliwek, sól, cukier,przyprawę do pizzy oraz piwo mieszamy i wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Ciasto przekładamy do miski, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blaszce, smarujemy sosem pomidorowym, cebulę kroimy w piórka i wykładamy na sos. Na górę wykładamy odsączonego tuńczyka i górę posypujemy startym serem. Pizzę pieczemy w temp.230/250 stopni przez 6 min.