Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiamy Wam sposób na pizzę, której ciasto jest średniej grubości, a przyrządzanie jej zawsze sprawia mnóstwo radości :)
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 38
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 203
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 53
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 360
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 38
Składniki
Do ciepłej wody (ok. 100 ml) wsypać drożdże, wymieszać i odstawić na chwilę na bok. Wszystkie składniki oraz pozostałą wodę wsypujemy do miski i wyrabiamy, ciasto musi być elastyczne. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia. Im dłużej tym lepiej, ale ciasto powinno rosnąć co najmniej godzinę. Po wyrośnięciu ciasto rozprowadzić na blaszce, najlepiej zrobić to palcami.
Przygotowujemy sos. Pomidory kroimy, dodajemy czosnek, odrobinę oliwy, przyprawiamy Następnie wszystko blendujemy i gotowe ! Pizzę smarujemy sosem i układamy składniki. Składniki mogą być różne, w zależności od zawartości lodówki, pory roku i ochoty. Nie warto dawać zbyt dużo składników żeby pizza nie była ciężka i mokra.
Pizze wkładamy do nagrzanego do maksymalnej temperatury piekarnika, pieczemy ok. 8 minut. Trzeba bardzo uważać, żeby pizza się nie spaliła, wtedy ciasto będzie twarde. Ciasto powinno być lekko zarumienione. Smacznego ! :)