Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna pizza z wieloma dodatkami
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2426
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4587
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1696
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 524
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, następnie kruszymy drożdże. Na drożdże sypiemy cukier, a sól tak że nie stykała się z drożdżami. Następnie dodajemy oliwę (lub olej) i całość zalewamy ciepłą wodą. Wszystkie składniki mieszamy łyżką na tyle na ile da się wymieszać - później wyrabiamy ręcznie. Ciasto od razu można zwałkować. Nie czekamy na wyrośnięcie, Wykładamy na blachę, na papier do pieczenia.
Pomidory obieramy ze skóry i podsmażamy na patelni ze szczyptą soli. Rozcieramy na sos nie zdejmując z ognia. Odparowujemy nadmiar wody żeby sos był gęsty. Dodajemy do sosu zioła prowansalskie i majeranek. Tak przygotowany sos rozsmarowujemy na ciasto.
Pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy ze szczyptą soli i odrobiną pieprzy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju. Kiełbasę kroimy na plasterki - również podsmażamy. Brokuła tniemy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Kukurydzę odsączamy. Ser trzemy na tarce na grubych oczkach.
Na ciasto posmarowane sosem układamy pieczarki, cebulę, brokuła i kiełbasę. Posypujemy kukurydzą i bazylią. Wstawiamy pizzę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. 5 minut przed wyjęciem pizzy z piekarnika - posypujemy startym serem. Życzę Smacznego i zapraszam do zapoznania się z pozostałymi przepisami na moim profilu. ;)