Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i szybko ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Składniki
Drożdże pokrusz i wymieszaj z ciepłą wodą (150 ml). Odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn urośnie wymieszaj z mąką, dodaj pół łyżeczki soli i olej. Zagnieć ciasto, odstaw na 30-40 minut
Salami i warzywa pokrój. Rozgrzej piekarnik do 210 st. C Przecier pomidorowy wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oregano, solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i ułóż na blasze, posmaruj sosem, posyp serem, ułóż wędlinę i warzywa. Zapiekaj 10 - 12 minut.