Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i szybko ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1571
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3020
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1879
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1571
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3020
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1106
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1879
Składniki
Drożdże pokrusz i wymieszaj z ciepłą wodą (150 ml). Odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn urośnie wymieszaj z mąką, dodaj pół łyżeczki soli i olej. Zagnieć ciasto, odstaw na 30-40 minut
Salami i warzywa pokrój. Rozgrzej piekarnik do 210 st. C Przecier pomidorowy wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oregano, solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i ułóż na blasze, posmaruj sosem, posyp serem, ułóż wędlinę i warzywa. Zapiekaj 10 - 12 minut.