Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i szybko ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1438
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 531
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3603
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1309
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2314
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1438
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 531
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3603
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1309
Składniki
Drożdże pokrusz i wymieszaj z ciepłą wodą (150 ml). Odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn urośnie wymieszaj z mąką, dodaj pół łyżeczki soli i olej. Zagnieć ciasto, odstaw na 30-40 minut
Salami i warzywa pokrój. Rozgrzej piekarnik do 210 st. C Przecier pomidorowy wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oregano, solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i ułóż na blasze, posmaruj sosem, posyp serem, ułóż wędlinę i warzywa. Zapiekaj 10 - 12 minut.