Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowa pizza z salami i warzywami

Domowa pizza z salami i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 337

Dodano:

Odsłon: 214

Smacznie i szybko ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Domowa pizza z salami i warzywami

Przygotowanie

  1. Drożdże pokrusz i wymieszaj z ciepłą wodą (150 ml). Odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn urośnie wymieszaj z mąką, dodaj pół łyżeczki soli i olej. Zagnieć ciasto, odstaw na 30-40 minut

  2. Salami i warzywa pokrój. Rozgrzej piekarnik do 210 st. C
    Przecier pomidorowy wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oregano, solą i pieprzem.

  3. Ciasto rozwałkuj i ułóż na blasze, posmaruj sosem, posyp serem, ułóż wędlinę i warzywa. Zapiekaj 10 - 12 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń