Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i szybko ;)
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19964
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3085
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3957
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19964
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3085
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4334
Składniki
Drożdże pokrusz i wymieszaj z ciepłą wodą (150 ml). Odstaw w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn urośnie wymieszaj z mąką, dodaj pół łyżeczki soli i olej. Zagnieć ciasto, odstaw na 30-40 minut
Salami i warzywa pokrój. Rozgrzej piekarnik do 210 st. C Przecier pomidorowy wymieszaj z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, oregano, solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i ułóż na blasze, posmaruj sosem, posyp serem, ułóż wędlinę i warzywa. Zapiekaj 10 - 12 minut.