Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu też można przyrządzić bardzo smaczną shoarmę
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i zasypujemy wcześniej wymieszanymi przyprawami, skrapiamy olejem. Wstawiamy na ok 1/2 godz do lodówki, a następnie smażymy
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania płynu
Pieczarki łączymy z mięsem, a na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kawałki paprykę ( lekko osoloną ). Gdy zmięknie przekładamy do pieczarek i mięsa i jeszcze chwilę razem podgrzewamy, aby smaki się przeszły
Podajemy z frytkami lub ryżem i ulubioną surówką. Można też jako dodatek podać sos czosnkowy