Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W domu też można przyrządzić bardzo smaczną shoarmę
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 42
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2295
Składniki
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i zasypujemy wcześniej wymieszanymi przyprawami, skrapiamy olejem. Wstawiamy na ok 1/2 godz do lodówki, a następnie smażymy
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim cebulę, a gdy się zeszkli dodajemy pieczarki, oprószamy solą i pieprzem i smażymy do odparowania płynu
Pieczarki łączymy z mięsem, a na osobnej patelni smażymy pokrojoną w kawałki paprykę ( lekko osoloną ). Gdy zmięknie przekładamy do pieczarek i mięsa i jeszcze chwilę razem podgrzewamy, aby smaki się przeszły
Podajemy z frytkami lub ryżem i ulubioną surówką. Można też jako dodatek podać sos czosnkowy