Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe burgery to znakomita propozycja dla wielbicieli fast foodów a także lepsza, smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla gotowych hamburgerów z budki. Domowe burgery mogą również stanowić szybkie i proste danie obiadowe.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 97
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 97
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101278
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5801
Składniki
Korniszony oraz białą cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mieloną wołowinę, dodajemy posiekane korniszony i cebulkę oraz musztardę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko wyrabiamy dłonią na gładką masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry.
Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 - 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy liście sałaty, kotleta, plaster żółtego sera, pomidora, oraz czerwoną cebulę. Wierzch burgera przykrywamy drugą połową bułki.