Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe burgery to znakomita propozycja dla wielbicieli fast foodów a także lepsza, smaczniejsza i zdrowsza alternatywa dla gotowych hamburgerów z budki. Domowe burgery mogą również stanowić szybkie i proste danie obiadowe.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Korniszony oraz białą cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mieloną wołowinę, dodajemy posiekane korniszony i cebulkę oraz musztardę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i wszystko wyrabiamy dłonią na gładką masę. Z tak przygotowanego mięsa formujemy niezbyt duże, płaskie kotlety. Czerwoną cebulę oraz pomidora kroimy w plastry.
Następnie przygotowujemy sos, do miski przekładamy ketchup dodajemy majonez i całość odkładnie mieszamy. Kotleciki smażymy na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu z obu stron po około 4 - 5 minut. Bułki przekrawamy na pół, umieszczamy w formie do pieczenia i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C około 5 minut. Ciepłe spody bułek smarujemy przygotowanym sosem, na wierzch kładziemy liście sałaty, kotleta, plaster żółtego sera, pomidora, oraz czerwoną cebulę. Wierzch burgera przykrywamy drugą połową bułki.