Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na gotowcach, ale dodatki są moje i dzięki temu burgery są pysznie skomponowane.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 245
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Składniki
Bułki opiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C , półka druga od dołu , góra-dół przez ok 7 min.
Burgery smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek. Czas smażenia jest uzależniony od tego jaki stopień wysmażenia lubimy.
Bułki składamy tak: dolną część smarujemy ketchupem, na to kładziemy sałatę, mięso, potem ser żółty, pomidor, majonez, cebulka, ketchup. Są pyszne i chrupiące!