Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na gotowcach, ale dodatki są moje i dzięki temu burgery są pysznie skomponowane.
Domowe burgery "raz, dwa, trzy!"
Składniki
- 4 bułki Brioche ( hamburgerowe )
- 4 burgery wołowe gotowe, przyprawione, nakłute Biernacki
- mix sałat
- pomidor
- cebulka zasmażana
- ser żółty dowolny ( u nas Gouda )
- majonez
- ketchup
Składniki
- 4 bułki Brioche ( hamburgerowe )
- 4 burgery wołowe gotowe, przyprawione, nakłute Biernacki
- mix sałat
- pomidor
- cebulka zasmażana
- ser żółty dowolny ( u nas Gouda )
- majonez
- ketchup

Etapy przygotowania
Bułki opiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C , półka druga od dołu , góra-dół przez ok 7 min.
Burgery smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek. Czas smażenia jest uzależniony od tego jaki stopień wysmażenia lubimy.
Bułki składamy tak: dolną część smarujemy ketchupem, na to kładziemy sałatę, mięso, potem ser żółty, pomidor, majonez, cebulka, ketchup. Są pyszne i chrupiące!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 213
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691
Ostatnio komentowane przepisy

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 213
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 691



Składniki
- 4 bułki Brioche ( hamburgerowe )
- 4 burgery wołowe gotowe, przyprawione, nakłute Biernacki
- mix sałat
- pomidor
- cebulka zasmażana
- ser żółty dowolny ( u nas Gouda )
- majonez
- ketchup
Bułki opiekamy w piekarniku nagrzanym do 200°C , półka druga od dołu , góra-dół przez ok 7 min.
Burgery smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek. Czas smażenia jest uzależniony od tego jaki stopień wysmażenia lubimy.
Bułki składamy tak: dolną część smarujemy ketchupem, na to kładziemy sałatę, mięso, potem ser żółty, pomidor, majonez, cebulka, ketchup. Są pyszne i chrupiące!