Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na domowe chlebki pita. Wystarczy je rozciąć, do środka włożyć kurczaka i ulubione warzywa, polać ulubionym sosem i gotowe.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Składniki
Ciepłą wodę wlać do miski, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól i dodać oliwę. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Ja zrobiłam to robotem. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Uderzyć pięścią, żeby odgazować ciasto. Następnie podzielić je na 6 części. Każdą część ciasta rozwałkować i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakryć ściereczką i zostawić na 10-15 minut do napuszenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni, 15 minut. Po upieczeniu wystudzić na kratce.