Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosik ze świeżych podgrzybków, domowe kluseczki i pieczone mięso. Polecam :)
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14254
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14254
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1760
Składniki
Podgrzybki dokładnie oczyścić i umyć. Pozostawić na sicie na kilka minut. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać przygotowane podgrzybki i szklankę bulionu. Dusić ok 30 min. Mieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać przyprawy i sól do smaku. Można dodać śmietanę, ale niekoniecznie. Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry karkówkę. Jeszcze całość trzymać kilka minut pod przykryciem, na wolnym ogniu, Ziemniaki zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać jajko, mąkę pełnoziarnistą i ziemniaczaną, sól i zagnieść ciasto. Podzielić na porcje, Porobić wałki. Pokroić na małe kawałki i każdy kawałek poturlać po karbowanej krajarce do warzyw. Powstaną delikatne rowki. Kluseczki przełożyć do garnka z gotującą się, osoloną wodą z łyżką oleju. Po wypłynięciu gnocchi na powierzchnię można je wyłowić łyżką cedzakową. Podawać gorące z sosem grzybowym i mięsem oprószone posiekaną natką pietruszki. Smacznego