Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łazanki pamiętam z czasów przedszkolnych. Najlepsze na drugi dzień odgrzewane na patelni z masełkiem. Pycha!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26809
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 122
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20715
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26809
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4406
Składniki
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy razem z marchewką do miękkości, następnie odcedzamy i drobniej kroimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente (nie można rozgotować ponieważ podczas mieszania i podgrzewania całości się rozpadnie) i odcedzamy. Mięso także drobniej kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. W większym garnku mieszamy ze sobą kapustę, makaron i mięso, dodajemy masło i podgrzewamy, aby się rozpuściło. Podlewamy trochę wodą, aby łazanki się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego :)