Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łazanki pamiętam z czasów przedszkolnych. Najlepsze na drugi dzień odgrzewane na patelni z masełkiem. Pycha!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13239
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2584
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3731
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4742
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13239
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2584
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3731
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4742
Składniki
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy razem z marchewką do miękkości, następnie odcedzamy i drobniej kroimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente (nie można rozgotować ponieważ podczas mieszania i podgrzewania całości się rozpadnie) i odcedzamy. Mięso także drobniej kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. W większym garnku mieszamy ze sobą kapustę, makaron i mięso, dodajemy masło i podgrzewamy, aby się rozpuściło. Podlewamy trochę wodą, aby łazanki się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego :)