Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie łazanki pamiętam z czasów przedszkolnych. Najlepsze na drugi dzień odgrzewane na patelni z masełkiem. Pycha!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9027
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9996
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9027
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6396
Składniki
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kiszoną płuczemy i gotujemy razem z marchewką do miękkości, następnie odcedzamy i drobniej kroimy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente (nie można rozgotować ponieważ podczas mieszania i podgrzewania całości się rozpadnie) i odcedzamy. Mięso także drobniej kroimy lub mielimy w maszynce do mięsa. W większym garnku mieszamy ze sobą kapustę, makaron i mięso, dodajemy masło i podgrzewamy, aby się rozpuściło. Podlewamy trochę wodą, aby łazanki się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i majerankiem i całość podgrzewamy kilka minut. Smacznego :)