Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykła pierś zrobiona inaczej ale inaczej to tylko dla tej starszej populacji bo dla młodzieży to jest dzień dzisiejszy. Ale polecm bo są bardzo dobre.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 209
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Zaczynamy od pokrojenia piersi na kawałki. Kawałki powinny być być bardziej płaskie bo lepiej się pieką. Do piersi dodajemy sól, pieprz i sok z malin, mieszamy i odstawiamy na godzinę by mięso nabrało smaku.
Gdy mięso dochodzi bierzemy się za panierkę. Do miski wsypujemy bułkę tartą, przyprawę do kebaba i jak chcemy więcej koloru to jeszcze dodajemy mieloną paprykę słodką i wszystko mieszamy. Ta panierak jest o tyle dobra, że możemy ksztatłtować jej smak wg naszych potrzeb i naszego smaku.
Gdy już mamy mięso ok to obtaczamy je w przygotowanej panierce i wykładamy na przygotowaną blachę do pieczenia. Przygotowanie blachy to położenie na niej papieru do pieczenia, by ułożyć na nim kawałki kurczaka w panierce.
Nastawiamy piekarnik na opiekanie góra i dół z termoobiegiem i pieczemy do zarumienienia czyli około 5 minut z każdej strony. Więcej czasu raczej nie ponieważ mogą być kawałki twarde.
Przygotowujemy kilka dodatków do podania kurczaka, u mnie są to czarne oliwki pokrojone na połowę oraz surowy ogórek pocięty na tzw makaron i tak to wygląda.
Taki to jest efekt naszej pracy. Wygląd jak na załączonym obrazku a smak gwarantowany . Jeśli się podoba to proszę postawcie kciuk do góry bo Wasze uznanie jest bardzo ważne dla tych co wstawiają te przepisy. Smacznego.