Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ravioli, nadziewane suszonymi grzybami, w sosie śmietanowo - truflowym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13628
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6187
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13628
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1563
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15069
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6187
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtko, olej i sól. Zagniatamy ciasto najpierw widelcem, później rękoma. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy na 20 minut. Grzyby odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z grzybami. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i chwilę smażymy. Ciasto posypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienkie. Tniemy nożem lub radełkiem w długie, cienkie paski. Łyżeczką nakładamy farsz grzybowy w odstępach kilkucentymetrowych, następnie przykrywamy drugą częścią ciasta. Radełkami tniemy kwadraty, tak by nadzienie było na środku. Widelcem dociskamy dookoła. Ravioli wrzucamy na wrzącą osoloną wodą, i gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy. Śmietanę wlewamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy pastę truflową. Gotujemy, aż sos będzie kremowy. Ravioli nakładamy na talerz i polewamy sosem. Jeśli zostanie nam farsz grzybowy, można go nałożyć na pierożki.