Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ravioli, nadziewane suszonymi grzybami, w sosie śmietanowo - truflowym.
Zdrowe danie na pyszny obiadek.
Odsłon: 7253
Danie inspirowane bożonarodzeniowymi makiełkami, dekonstrukcja tego dania zam...
Odsłon: 342
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 266
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 310
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 266
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 310
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtko, olej i sól. Zagniatamy ciasto najpierw widelcem, później rękoma. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy na 20 minut. Grzyby odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z grzybami. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i chwilę smażymy. Ciasto posypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienkie. Tniemy nożem lub radełkiem w długie, cienkie paski. Łyżeczką nakładamy farsz grzybowy w odstępach kilkucentymetrowych, następnie przykrywamy drugą częścią ciasta. Radełkami tniemy kwadraty, tak by nadzienie było na środku. Widelcem dociskamy dookoła. Ravioli wrzucamy na wrzącą osoloną wodą, i gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy. Śmietanę wlewamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy pastę truflową. Gotujemy, aż sos będzie kremowy. Ravioli nakładamy na talerz i polewamy sosem. Jeśli zostanie nam farsz grzybowy, można go nałożyć na pierożki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym
Dania główne
Krokiety gyros
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem
Dania główne
Kalafior zapiekany
Indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym
Pomysł na obiad kuchni indyjskiej - indyk w sosie curry z mleczkiem kokosowym...
Odsłon: 22
Krokiety gyros
Genialny pomysł na sycący obiad lub ciepłą, imprezową przekąskę. Składniki fa...
Odsłon: 120