Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, domowe ravioli, nadziewane suszonymi grzybami, w sosie śmietanowo - truflowym.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 238
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 110
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 32
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtko, olej i sól. Zagniatamy ciasto najpierw widelcem, później rękoma. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy na 20 minut. Grzyby odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekamy i mieszamy z grzybami. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i chwilę smażymy. Ciasto posypujemy mąką i wałkujemy na bardzo cienkie. Tniemy nożem lub radełkiem w długie, cienkie paski. Łyżeczką nakładamy farsz grzybowy w odstępach kilkucentymetrowych, następnie przykrywamy drugą częścią ciasta. Radełkami tniemy kwadraty, tak by nadzienie było na środku. Widelcem dociskamy dookoła. Ravioli wrzucamy na wrzącą osoloną wodą, i gotujemy ok 5 minut od wypłynięcia. Odcedzamy. Śmietanę wlewamy do garnka, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy trochę się zredukuje, dodajemy pastę truflową. Gotujemy, aż sos będzie kremowy. Ravioli nakładamy na talerz i polewamy sosem. Jeśli zostanie nam farsz grzybowy, można go nałożyć na pierożki.