Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zdrowe, proste danie kuchni Włoskiej
Maszynka do krojenia makaronu
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1107
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwalkowujemy na grubość 2 mm. Odstawiamy na 10 minut aby przeschlo. Do pokrojenia spagetti najlepiej użyć maszynki do krojenia.
Na patelni podgrzewamy oliwę. Czosnek drobno siekamy i wraz z krewetkami chwilę podsmażamy. Gdy się zrumienią, wsypujemy natkę pietruszki, mieszamy I odstawiamy z ognia.
Do osolonego wrzątku wrzucamy spagetti i gotujemy 2 minuty.
Ugotowany makaron przekładamy do krewetek , dokładnie mieszamy. Smacznego