Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu! Tylko kilka składników! Zdrowo i smacznie! Posiłek idealny na szybki obiad lub kolację!
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 261
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2804
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 434
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 147
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3592
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 261
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2804
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 434
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 147
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3592
Składniki
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy plastry ananasa, następnie układamy na nich filety rybne.
Kawałki ryby posypujemy solą i pieprzem. Następnie filety smarujemy oliwą wymieszaną ze szczyptą słodkiej papryki w proszku.
Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Miąższ awokado rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy oliwę, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy.
Pastę z awokado wykładamy na środek tortilli pozostawiając 2-3 cm wolne od brzegu placka. Następnie dodajemy paski suszonych pomidorów, kawałki upieczonej ryby i ananasa.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie formując klasyczne burrito. Smacznego.