Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu! Tylko kilka składników! Zdrowo i smacznie! Posiłek idealny na szybki obiad lub kolację!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 416
Składniki
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy plastry ananasa, następnie układamy na nich filety rybne.
Kawałki ryby posypujemy solą i pieprzem. Następnie filety smarujemy oliwą wymieszaną ze szczyptą słodkiej papryki w proszku.
Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.
Miąższ awokado rozgniatamy widelcem. Następnie dodajemy oliwę, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy.
Pastę z awokado wykładamy na środek tortilli pozostawiając 2-3 cm wolne od brzegu placka. Następnie dodajemy paski suszonych pomidorów, kawałki upieczonej ryby i ananasa.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie formując klasyczne burrito. Smacznego.