Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Patelnia. Nóż,deska do krojenia,
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1381
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę chwilę i dodaje pieczarki które obrałam i starałam na tarce o grubych oczkach. Do pieczarek dodaje starty czosnek , sól, pieprz i carry. Trzymam wszystko na palniku aż cały płyn odparuje z pieczarek. Kiedy pieczarki przestygną dodaje połowę startego sera. Bagietkę przekroić i pokroić na mniejsze kawałki. Na każdy kawałek bagietki nałożyć porcję pieczarek i rozprowadzić po całej bułce. Na wierzy posypujemy startym serem i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekanki piekę w 190 stopniach grzałka góra dół ok 15 minut. Aż ładnie się zarumienią. Następnie nakładam ulubiona surówkę , ketchup i posypuję prażona cebulką Pewiem wam uwielbiam takie zapieksy