Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Patelnia. Nóż,deska do krojenia,
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 134
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1162
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 463
Składniki
Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę chwilę i dodaje pieczarki które obrałam i starałam na tarce o grubych oczkach. Do pieczarek dodaje starty czosnek , sól, pieprz i carry. Trzymam wszystko na palniku aż cały płyn odparuje z pieczarek. Kiedy pieczarki przestygną dodaje połowę startego sera. Bagietkę przekroić i pokroić na mniejsze kawałki. Na każdy kawałek bagietki nałożyć porcję pieczarek i rozprowadzić po całej bułce. Na wierzy posypujemy startym serem i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekanki piekę w 190 stopniach grzałka góra dół ok 15 minut. Aż ładnie się zarumienią. Następnie nakładam ulubiona surówkę , ketchup i posypuję prażona cebulką Pewiem wam uwielbiam takie zapieksy