Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące zapiekanki z pieczarkami i surówka
Patelnia. Nóż,deska do krojenia,
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5873
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5873
Składniki
Na patelni rozgrzewam olej i wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę. Smażę chwilę i dodaje pieczarki które obrałam i starałam na tarce o grubych oczkach. Do pieczarek dodaje starty czosnek , sól, pieprz i carry. Trzymam wszystko na palniku aż cały płyn odparuje z pieczarek. Kiedy pieczarki przestygną dodaje połowę startego sera. Bagietkę przekroić i pokroić na mniejsze kawałki. Na każdy kawałek bagietki nałożyć porcję pieczarek i rozprowadzić po całej bułce. Na wierzy posypujemy startym serem i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekanki piekę w 190 stopniach grzałka góra dół ok 15 minut. Aż ładnie się zarumienią. Następnie nakładam ulubiona surówkę , ketchup i posypuję prażona cebulką Pewiem wam uwielbiam takie zapieksy