Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowy burger

Domowy burger

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 613

Dodano:

Odsłon: 551

Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci dziś domowego burgera z frytkami. Co Ty na to?

Składniki

  • mięso wołowe mielone sól, pieprz, musztarda
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy burger

Przygotowanie

  1. składniki na kotlety mieszamy dokładnie, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano
    Frytki:
    umyte i pokrojone ziemniaki włóż do wody z lodem na 20 minut
    następnie rozgrzej olej do 110 stopni i smaż frytki przez ok 20 minut
    podgrzej olej do 180 stopni i smaż frytki do żądanego stopnia wysmażenia
    tak przygotowane frytki będą chrupiące

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 29 listopada 2017 Co ja na to?
Schrupałbym, jak nic, ale zabiorę sobie teraz jednego i zjem rano ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń