Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na fast fooda? Przygotowany samodzielnie w domu będzie zdecydowanie zdrowszy i smaczniejszy. Poznajcie nasz przepis na domową kanapkę drwala, inspirowaną smakiem popularnego burgera ze znanej sieci restauracji. W naszym przepisie oprócz panierowanego sera camembert dodaliśmy również serek śmietankowy na spód bułki, który fajnie podkręca smak całości.
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 22
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 58
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 39
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 145
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 22
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 58
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 39
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 145
Składniki
Mięso mielone na burgera przekładamy do miski. Czosnek obieramy z łupin, przepuszczamy przez praskę i dodajemy do mięsa. Wlewamy wodę gazowaną. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy mięso i formujemy z niego kotleta do kanapki drwala.
Gotowego kotleta wołowego grillujemy na grillu elektrycznym lub smażymy na patelni grillowej z obu stron.
Płatki kukurydziane miksujemy w blenderze lub rozdrabniamy w worku. Jajko roztrzepujemy widelcem.
Kawałek sera camembert obtaczamy w jajku i płatkach kukurydzianych. Proces ten powtarzamy. Ser w panierce smażymy na patelni z rozgrzanym olejem. Po około jednej minucie z każdej strony.
Na tej samej patelni podsmażamy plastry boczku.
Składniki sosu przekładamy do jednej miski. Całość mieszamy.
Bułkę burgerową przecinamy na pół. Każdą z połówek grillujemy od wewnętrznej strony przez około minutę (aż się lekko zarumienią). Spód kanapki smarujemy serkiem śmietankowym. Na serek układamy ser camembert, następnie dajemy na górę plastry podsmażonego, wędzonego boczku. Kolejną warstwą jest kotlet wołowy, następnie pokrojone liście sałaty, prażona cebulka, a na to plasterek topionego sera. Tak przygotowaną kanapkę drwala polewamy sosem i przykrywamy drugą częścią bułki. Smacznego!