Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moda na burgery wciąż trwa, w Krakowie na każdym kroku można skosztować lepszych lub gorszych bułek z kawałkiem mielonego mięsa. Trochę na przekór, postanowiłem nie dać zarobić właścicielom tych przybytków, i przygotować burgera w domu. Oto efekt :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1764
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 244
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1764
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 258
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 244
Składniki
W misce mieszamy mielone mięso, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formujemy dwa płaskie (1,5 cm) kotleciki.
W międzyczasie na suchej patelni na średnim ogniu, opiekamy bułki. Po koniec kładziemy na bułkę ser, aby się roztopił. Zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni (grillowej), rozgrzewamy olej i smażymy mięso, po 3 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia.
Na bułce układamy liście sałaty, pomidor, cebulę, ogórek, mięso. Dodajemy keczup i gotowe.