Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moda na burgery wciąż trwa, w Krakowie na każdym kroku można skosztować lepszych lub gorszych bułek z kawałkiem mielonego mięsa. Trochę na przekór, postanowiłem nie dać zarobić właścicielom tych przybytków, i przygotować burgera w domu. Oto efekt :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1152
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
W misce mieszamy mielone mięso, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formujemy dwa płaskie (1,5 cm) kotleciki.
W międzyczasie na suchej patelni na średnim ogniu, opiekamy bułki. Po koniec kładziemy na bułkę ser, aby się roztopił. Zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni (grillowej), rozgrzewamy olej i smażymy mięso, po 3 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia.
Na bułce układamy liście sałaty, pomidor, cebulę, ogórek, mięso. Dodajemy keczup i gotowe.