Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moda na burgery wciąż trwa, w Krakowie na każdym kroku można skosztować lepszych lub gorszych bułek z kawałkiem mielonego mięsa. Trochę na przekór, postanowiłem nie dać zarobić właścicielom tych przybytków, i przygotować burgera w domu. Oto efekt :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1059
Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 860
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1059
Polecam.
Odsłon: 1011
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 860
Składniki
W misce mieszamy mielone mięso, musztardę. Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Formujemy dwa płaskie (1,5 cm) kotleciki.
W międzyczasie na suchej patelni na średnim ogniu, opiekamy bułki. Po koniec kładziemy na bułkę ser, aby się roztopił. Zdejmujemy z ognia.
Na drugiej patelni (grillowej), rozgrzewamy olej i smażymy mięso, po 3 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia.
Na bułce układamy liście sałaty, pomidor, cebulę, ogórek, mięso. Dodajemy keczup i gotowe.