Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowy dżemik z dyni"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 73
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2877
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 227
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 73
Kuchnia wegetariańska z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. I...
Odsłon: 2877
Kotlety mielone podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 227
Szybkie w przygotowaniu, smaczne, idealne na upalne dni danie. Polecam.
Odsłon: 2557
Składniki
Oczyszczony z pestek miąższ dyni pokrój w kostkę. Wrzuć do dużego garnka o grubym dnie, dolej wodę i duś pod przykryciem na średnim ogniu, do czasu, aż zmięknie. W razie potrzeby odlej nadmiar soku.
Gdy dynia będzie już miękka, zmiksuj ją na papkę.
Na koniec wsyp galaretkę i cukier oraz wlej sok z cytryny. Całość wymieszaj i ugotuj.
Nałóż dżem do słoików, po czym ustaw je do góry dnem. Podawaj z pieczywem.
55 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 120
<strong>Renata Plaskota ze Skierniewic</strong>Źródło: Super TV