Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą genialną alternatywę. Domowa wersja nie zawiera glutenu i rafinowanego cukru, jest w pełni wegańska. Zamiast wydawać krocie na wysokoprzetworzone słodycze, zmiksuj ze sobą kilka składników i ciesz się zdrową przekąską.
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2176
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 179
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2176
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową, syrop klonowy, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Masę wyłóż na dno foremki z papierem do pieczenia. Delikatnie dociśnij i wygładź z góry. Włóż do zamrażalnika na 15 minut.
Orzeszki ziemne podpraż na suchej patelni.
Przygotuj karmel. W misie blendera zmiksuj daktyle z masłem orzechowym, roztopionym olejem kokosowym, syropem klonowym i wodą. Masa nie musi być całkowicie gładka, może zawierać małe kawałki daktyli.
Na zimny spód wyłóż masę karmelową i wyrównaj z góry łyżką. Posyp podprażonymi orzeszkami i ponownie włóż do zamrażalnika, tym razem na 30 minut.
Przygotuj polewę. Czekoladę rozpuść wraz z olejem kokosowym w kąpieli wodnej.
Wyjmij z zamrażalnika spód z masą karmelową. Potnij na mniejsze kawałki. Każdy z nich zanurz w roztopionej czekoladzie i przełóż na kratkę. Batoniki będą gotowe, gdy czekolada zastygnie.