Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozostałe ziemniaki z poprzedniego dnia doskonale nadają się do przyrządzenia dania jak z przydrożnej budki z jedzonkiem na szybko.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 561
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 204
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1317
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 561
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki.
Smażymy na patelni na rumiano, posypujemy przyprawą do ziemniaków. Następnie odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 60 stopni aby ie ostygły.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną połowę cebuli, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do uzyskania dość sztywnej masy, jeżeli nadal jest dość rzadkie dodajemy trochę bułki tartej.
Formujemy alla burgery.
smażymy na patelni z obu stron z niewielką ilość tłuszczu razem z pozostałą połową cebulki. Kotlety wyjmujemy na ręcznik papierowy aby oddały nadmiar tłuszczu.
Do dania w niewielkiej misce mieszamy ketchup i majonez w proporcjach pół na pół.
Ziemniaki, burgery układamy na talerzu dodajemy ogórki konserwowe. Podajemy z sosem majonezowo - ketchupowym. SMACZNEGO