Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pozostałe ziemniaki z poprzedniego dnia doskonale nadają się do przyrządzenia dania jak z przydrożnej budki z jedzonkiem na szybko.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 207
Składniki
Ugotowane ziemniaki kroimy w talarki.
Smażymy na patelni na rumiano, posypujemy przyprawą do ziemniaków. Następnie odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 60 stopni aby ie ostygły.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną połowę cebuli, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do uzyskania dość sztywnej masy, jeżeli nadal jest dość rzadkie dodajemy trochę bułki tartej.
Formujemy alla burgery.
smażymy na patelni z obu stron z niewielką ilość tłuszczu razem z pozostałą połową cebulki. Kotlety wyjmujemy na ręcznik papierowy aby oddały nadmiar tłuszczu.
Do dania w niewielkiej misce mieszamy ketchup i majonez w proporcjach pół na pół.
Ziemniaki, burgery układamy na talerzu dodajemy ogórki konserwowe. Podajemy z sosem majonezowo - ketchupowym. SMACZNEGO