Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hamburger – najbardziej popularna kanapka na świecie. Pyszna bułka, mięso do tego ser i różnego rodzaju dodatki. Dzisiaj w wersji XXL.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4887
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 395
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 860
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 10921
Składniki
Mąkę przesypujemy do miski, dodajemy wodę, suche drożdże, sól, cukier, jajko oraz olej. Wyrabiamy ciasto i odkładamy na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie cebulę oraz czosnek drobno siekamy, mieszamy z mięsem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz czerwoną papryką. Boczek podsmażamy na patelni. Ogórki kroimy na cieńkie plasterki.
2/3 wyrośniętego ciasta wykładamy do formy wielkości 24 cm pokrywając ciastem również boki na wysokość ok. 2-3 cm. Na ciasto wykładamy mięso, następnie ketchup razem z musztardą, ogórki oraz boczek. Pokrywamy serem i przykrywamy resztą ciasta. Na końcu smarujemy ciasto z wierzchu jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypujemy sezamem. Całość pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 35-40 min.