Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na kolację z przyjaciółmi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16024
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14074
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16024
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6447
Składniki
Wołowinę zmielić dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i żółtko. Wymieszać. Doprawić rozdrobnioną w moździerzu kolendrą, pieprzem i odrobiną soli, po czym ponownie wymieszać. Z przygotowanego mięsa formować kotlety.
Rozgrzać na patelni 2 łyżki oleju i ułożyć na niej przygotowane hamburgery, zmniejszyć ogień i smażyć w zależności od grubości kotletów od 3-5 minut z każdej strony.
Ciabattę kroimy, smarujemy masłem i pieczemy w piekarniku 3-4 minuty w temperaturze 180 stopni a następnie na ciepłą ciabatte układamy: na jedną część plasterek sera i przygotowane hamburgery a na drugą warzywa w dowolnej kolejności i ilości. Całość traktujemy sosem hamburgerowym wg uznania