Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapsalon to danie składa się z frytek z kurczaka , żółtego sera oraz , sałatki warzywnej.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1159
Składniki
Piersi z kurczaka pokroić na małe kawałki , wsypać przyprawę gyros , dokładnie wymieszać. Odstawić na 30 minut .
Na ogień wstawić patelnię, rozgrzać olej i wyłożyć zamarynowane mięso . Kurczaka smażyć na małym ogniu, do momentu gdy mięso jest już przypieczone.
Usmażone mięso wyłożyć na talerz. Ogórka i pomidora myjemy i suszymy . Kroimy w cienkie plasterki, sałatę pokroić w duże kawałki . A czerwoną cebulę kroimy w piórka.
Sos czosnkowy: 4 łyżki majonezu , 3 łyżki jogurtu greckiego, dwa ząbki czosnku przeciskamy przez praske . Łączymy wszystko razem .
W dwóch foremkach aluminiowych ułożyć upieczone frytki, na nich usmażone mięso z kurczaka, które posypać startym serem Gouda. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza , pieczemy przez 6-7 minut . Wyjmujemy z piekarnika i na upieczonych składnikach ułożyć warzywa, które polać sosem czosnkowym. Smacznego.