Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kiszona kapusta, boczek, żeberko... pyszny kapuśniaczek.
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 270
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 135
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 270
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 129
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 135
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 71
Składniki
Warzywa pokroić i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Żeberko ugotować oddzielnie (mięso powinno odchodzić od kości). Obrać, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni, pod konie smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować około 60 minut. Na 40 minut przed końcem gotowania dodać podsmażony boczek. Przed podaniem dodać ugotowane żeberko i warzywa. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego. Uwaga: Do kapuśniaku można dodać jeszcze liście laurowe i ziele angielskie. U mnie akurat nie było to konieczne, ponieważ kapusta kiszona zawierała i jedno i drugie.