Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kiszona kapusta, boczek, żeberko... pyszny kapuśniaczek.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 367
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 367
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 62
Składniki
Warzywa pokroić i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Żeberko ugotować oddzielnie (mięso powinno odchodzić od kości). Obrać, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni, pod konie smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować około 60 minut. Na 40 minut przed końcem gotowania dodać podsmażony boczek. Przed podaniem dodać ugotowane żeberko i warzywa. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego. Uwaga: Do kapuśniaku można dodać jeszcze liście laurowe i ziele angielskie. U mnie akurat nie było to konieczne, ponieważ kapusta kiszona zawierała i jedno i drugie.