Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kiszona kapusta, boczek, żeberko... pyszny kapuśniaczek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3421
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2502
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3421
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1500
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2202
Składniki
Warzywa pokroić i ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody. Żeberko ugotować oddzielnie (mięso powinno odchodzić od kości). Obrać, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na patelni, pod konie smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Kapustę zalać niewielką ilością wody, gotować około 60 minut. Na 40 minut przed końcem gotowania dodać podsmażony boczek. Przed podaniem dodać ugotowane żeberko i warzywa. Wszystko wymieszać, doprawić do smaku. Smacznego. Uwaga: Do kapuśniaku można dodać jeszcze liście laurowe i ziele angielskie. U mnie akurat nie było to konieczne, ponieważ kapusta kiszona zawierała i jedno i drugie.