Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż jestem fanem kebaba. Mógłby go jeść na okrągło. Poniżej przepis na takiego domowego. Koszt jest o wiele niższy od tego kupnego a smakuje równie dobrze.
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 242
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 291
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 99
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 242
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 291
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 99
Składniki
Piersi z kurczaka oraz udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawę kebab-gyros ( ilość w zależności od upodobań). Wlewamy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnie i smażymy mięsko aż do zrumienienia. Najlepiej na patelni teflonowej nie potrzebujemy dodawać oleju.
Na tortille kładziemy niewielką ilość ulubionej sałatki bądź surówki. Następnie mięsko, polewamy ulubionym sosem. Całość zawijamy i wkładamy na ok. 1min na rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu). Smacznego