Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowy Kebab

Domowy Kebab

Autor:

Przepisów i artykułów: 196 Ocena: 2654

Dodano:

Odsłon: 6212

Mój mąż jestem fanem kebaba. Mógłby go jeść na okrągło. Poniżej przepis na takiego domowego. Koszt jest o wiele niższy od tego kupnego a smakuje równie dobrze.

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • 500 g udka z kurczaka bez kości
  • przyprawa kebab-gyros
  • ulubiona sałatka ( przykładowa na moim profilu)
  • sos (np. czosnkowy przepis na moim profilu)
  • 4 tortille
  • olej rzepakowy (np. z dodatkiem oliwy z oliwek)
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka oraz udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski.
    Wsypujemy przyprawę kebab-gyros ( ilość w zależności od upodobań).
    Wlewamy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy.
    Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.

  2. Po tym czasie rozgrzewamy patelnie i smażymy mięsko aż do zrumienienia.
    Najlepiej na patelni teflonowej nie potrzebujemy dodawać oleju.

  3. Na tortille kładziemy niewielką ilość ulubionej sałatki bądź surówki.
    Następnie mięsko, polewamy ulubionym sosem.
    Całość zawijamy i wkładamy na ok. 1min na rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu).
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń