Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż jestem fanem kebaba. Mógłby go jeść na okrągło. Poniżej przepis na takiego domowego. Koszt jest o wiele niższy od tego kupnego a smakuje równie dobrze.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Piersi z kurczaka oraz udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski. Wsypujemy przyprawę kebab-gyros ( ilość w zależności od upodobań). Wlewamy niewielką ilość oleju i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Po tym czasie rozgrzewamy patelnie i smażymy mięsko aż do zrumienienia. Najlepiej na patelni teflonowej nie potrzebujemy dodawać oleju.
Na tortille kładziemy niewielką ilość ulubionej sałatki bądź surówki. Następnie mięsko, polewamy ulubionym sosem. Całość zawijamy i wkładamy na ok. 1min na rozgrzaną patelnię ( bez dodatku tłuszczu). Smacznego