Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, zdrowsza wersja kebaba. Do zrobienia w 30 minut i nie jest to żart:). Składniki na 2 porcje.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1693
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 541
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 276
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1693
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 541
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 276
Składniki
Filet z kurczaka drobno siekamy odcinając bardzo cienkie kawałki. Mieszamy z olejem i przyprawą kebab-gyros. Smażymy do zarumienienia.
Ogórki i cebulę kroimy w plastry, sałatę siekamy, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na sos czosnkowy łączymy.
Na talerzu wykładamy warzywa, polewamy sosem czosnkowym i keczupem, wykładamy kurczaka, smarujemy ajwarem. Dekorujemy ziołami.