Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowy kebab na talerzu - fit, dietetyczny, zdrowy

Domowy kebab na talerzu - fit, dietetyczny, zdrowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 12240

Dodano:

Odsłon: 2493

Domowa, zdrowsza wersja kebaba. Do zrobienia w 30 minut i nie jest to żart:). Składniki na 2 porcje.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 świeże ogórki
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • papryka w zalewie (można pominąć)
  • keczup
  • ajwar łagodny lub pikantny
  • sos czosnkowy: 300g jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz
  • przyprawa kebab-gyros
  • 2 łyżki oleju
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy kebab na talerzu - fit, dietetyczny, zdrowy

Przygotowanie

  1. Filet z kurczaka drobno siekamy odcinając bardzo cienkie kawałki. Mieszamy z olejem i przyprawą kebab-gyros. Smażymy do zarumienienia.

  2. Ogórki i cebulę kroimy w plastry, sałatę siekamy, pomidory i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki na sos czosnkowy łączymy.

  3. Na talerzu wykładamy warzywa, polewamy sosem czosnkowym i keczupem, wykładamy kurczaka, smarujemy ajwarem. Dekorujemy ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 29 lipca Lubimy takie kulinarne eksperymentowanie - danie wygląda pysznie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń