Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab, który dzięki starannie dobranym składnikom jest zdrowszą alternatywą dla znanego wszystkim kalorycznego fast foodu! Prosty przepis! Tylko kilka składników! Szybko i smacznie!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 150
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 159
Królowa grilla :)
Odsłon: 1302
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 150
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 159
Królowa grilla :)
Odsłon: 1302
Składniki
Do mięsa z udek kurczaka dodajemy po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, papryki słodkiej, papryki ostrej, czosnku w proszku oraz odrobinę kurkumy. Następnie mięso zalewamy maślanką, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
Do dużej miski dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz paprykę pokrojoną w paski. Polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Na jedną połowę blachy wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy warzywa, na drugą mięso. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Do miseczki z jogurtem dodajemy czosnek, musztardę, pietruszkę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.
Chlebki pita skrapiamy wodą z obu stron i podgrzewamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie odcinamy jeden z szerszych brzegów każdego placka.
Chlebowe kieszonki wypełniamy sosem, pieczonymi warzywami i mięsem. Smacznego.