Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To domowy kebab na ciepło. Zrobiłam pyszne bułeczki czosnkowe a w nich ulubione składniki do kebaba. U mnie to sałatka lodowa, kurczak, czerwona cebula, sos czosnkowy. Takie kanapeczki a la kebab to oryginale podanie tego dania które na pewno zachwyci wszystkich domowników. Zróbcie koniecznie.
Pyszna przekąska w stylu meksykańskim ! :) Placki z mięsem mielonym i warzywami.
Odsłon: 9552
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 808
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 40
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 808
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 40
Składniki
Masło rozpuszczam a mleko podgrzewam. Do ciepłego ale nie gorącego mleka dodaję drożdże oraz cukier i mieszam. Do misy miksera wsypuję mąkę, sól, drożdże rozpuszczone w mleku i masło. Wyrabiam ciasto ok. 8 minut i odstawiam na 40 minut. Przygotowuję kwadratową brytfanę. Wykładam ją papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 220 stopni. Z ciasta formuję bułeczki i odstawiam do ponownego wyrośnięcia by bułki do siebie przylegały.
Piekę ok. 20 minut. Bułeczki będą ponownie zapiekane więc nie muszą być bardzo mocno spieczone. Gdy bułki się pieką filet z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy. Smażymy na oleju. Pozostałe składniki kroimy a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowujemy również sos na domowy kebab. Łączymy majonez, śmietanę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Po upieczeniu bułek czekamy kilka minut by nieco przestygły a następnie wyciągamy z brytfany i delikatnie przecinamy na pół całą warstwę bułek. Dolną część bułek wkładamy do brytfany i smarujemy sosem czosnkowym oraz układamy wszystkie składniki: sałatę, mięso. ser i warzywa. Przykładamy górną częścią bułek. Górną część bułek smarujemy sosem z oliwy wraz z przyprawami. Tak zapiekamy jeszcze ok. 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu kebaby kroimy na małe kanapeczki. Domowy kebab na ciepło gotowy. Smacznego. Po dokładny przepis jak wykonać taki kebab zapraszam na mój kanał na You Tube.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3351
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 33