Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab na ciepło. Dziś przygotowałam coś pysznego i oryginalnego. To domowy kebab na ciepło. Zrobiłam pyszne bułeczki czosnkowe a w nich ulubione składniki do kebaba. U mnie to sałatka lodowa, kurczak, czerwona cebula, sos czosnkowy. Takie kanapeczki a la kebab to oryginale podanie tego dania które na pewno zachwyci wszystkich domowników. Zróbcie koniecznie.
Masło rozpuszczam a mleko podgrzewam. Do ciepłego ale nie gorącego mleka dodaję drożdże oraz cukier i mieszam. Do misy miksera wsypuję mąkę, sól, drożdże rozpuszczone w mleku i masło. Wyrabiam ciasto ok. 8 minut i odstawiam na 40 minut.
Przygotowuję kwadratową brytfanę. Wykładam ją papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 220 stopni. Z ciasta formuję bułeczki i odstawiam do ponownego wyrośnięcia by bułki do siebie przylegały.
Piekę ok. 20 minut. Bułeczki będą ponownie zapiekane więc nie muszą być bardzo mocno spieczone.
Gdy bułki się pieką filet z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy. Smażymy na oleju. Pozostałe składniki kroimy a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowujemy również sos na domowy kebab. Łączymy majonez, śmietanę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Po upieczeniu bułek czekamy kilka minut by nieco przestygły a następnie wyciągamy z brytfany i delikatnie przecinamy na pół całą warstwę bułek. Dolną część bułek wkładamy do brytfany i smarujemy sosem czosnkowym oraz układamy wszystkie składniki: sałatę, mięso. ser i warzywa. Przykładamy górną częścią bułek.
Górną część bułek smarujemy sosem z oliwy wraz z przyprawami. Tak zapiekamy jeszcze ok. 10 minut w piekarniku.
Po upieczeniu kebaby kroimy na małe kanapeczki.
Domowy kebab na ciepło gotowy.
Smacznego.
Po dokładny przepis jak wykonać taki kebab zapraszam na mój kanał na You Tube.
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 21
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Marynowana czerwona kapusta to świetna surówka do obiadu albo sałatka na gril...
Odsłon: 21
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 19
Składniki
Masło rozpuszczam a mleko podgrzewam. Do ciepłego ale nie gorącego mleka dodaję drożdże oraz cukier i mieszam. Do misy miksera wsypuję mąkę, sól, drożdże rozpuszczone w mleku i masło. Wyrabiam ciasto ok. 8 minut i odstawiam na 40 minut. Przygotowuję kwadratową brytfanę. Wykładam ją papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewam do 220 stopni. Z ciasta formuję bułeczki i odstawiam do ponownego wyrośnięcia by bułki do siebie przylegały.
Piekę ok. 20 minut. Bułeczki będą ponownie zapiekane więc nie muszą być bardzo mocno spieczone. Gdy bułki się pieką filet z kurczaka kroimy na kawałki i przyprawiamy. Smażymy na oleju. Pozostałe składniki kroimy a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przygotowujemy również sos na domowy kebab. Łączymy majonez, śmietanę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Po upieczeniu bułek czekamy kilka minut by nieco przestygły a następnie wyciągamy z brytfany i delikatnie przecinamy na pół całą warstwę bułek. Dolną część bułek wkładamy do brytfany i smarujemy sosem czosnkowym oraz układamy wszystkie składniki: sałatę, mięso. ser i warzywa. Przykładamy górną częścią bułek. Górną część bułek smarujemy sosem z oliwy wraz z przyprawami. Tak zapiekamy jeszcze ok. 10 minut w piekarniku. Po upieczeniu kebaby kroimy na małe kanapeczki. Domowy kebab na ciepło gotowy. Smacznego. Po dokładny przepis jak wykonać taki kebab zapraszam na mój kanał na You Tube.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dania główne
Sałatka z kurczakiem, mango i sezamem
Dania główne
Filet z dorsza ze szpinakiem
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Cukinia z rurkami
Odsłon: 52
Spaghetti Pak choi
Proste spagetti pak choi
Odsłon: 25