Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Domowy krupnik"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 288
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 138
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4951
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2328
Składniki
Do garnka wlej wodę, dodaj umytego i pokrojonego na 2-3-cm kawałki kurczaka. Zagotuj, zdejmij szumowiny, zmniejsz ogień i gotuj ok. 10 min. Dodaj cebulę i starte na grubej tarce seler oraz pietruszkę. Gotuj jeszcze 20 min.
Wrzuć obraną i pokrojoną na plasterki marchew oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Dopraw solą i gotuj ok. 5 min. 3 Dodaj masło, liść laurowy, ziele angielskie i kaszę jęczmienną. Przez 4-5 min gotuj zupę, co chwila mieszając, aby kasza nie przywarła do dna garnka. Następnie gotuj do miękkości warzyw i kaszy jeszcze 20-25 min. Odstaw z ognia. Posyp odrobiną natki pietruszki lub koperkiem.Źródło: Takie jest życie