Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na południu Polski jadało się zarówno makaron z serem na słodko, jak również na słono. Tym razem podaję prosty przepis na wersje słoną.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 323
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1152
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 323
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 52
Pieczony schab to jedno z tych dań, które doskonale sprawdzają się zarówno na...
Odsłon: 1152
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni roztapiamy smalec i dodajemy pokrojony w drobną kosteczkę boczek. Gdy boczek się zarumieni dodajemy na patelnię makaron, przyprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy pokruszonym serem.
Smacznego! :)