Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy paprykarz szczeciński"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1229
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1229
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Ryż gotuję w lekko posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Osączam go z wody, przesypuję z woreczka do miski, mieszam widelcem, by zrobił się sypki i pozostawiam, żeby wystygł.
Cebule i marchewki obieram i płuczę. Cebule siekam, a marchewki ścieram na tarce o małych otworkach. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju. Szklę na nim cebulę, następnie dodaję marchewkę i mieszając, smażę kilka minut. Podlewam odrobiną wody, dodaję koncentrat pomidorowy, przyprawiam obiema paprykami i duszę, aż warzywa będą miękkie.
Ryby dokładnie oczyszczam z ości i skóry, mięso dzielę na drobne kawałeczki. Dodaję do ryżu razem z warzywami. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Paprykarz podaję na kromkach chleba.Źródło: Tina