Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Domowy paprykarz szczeciński"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3965
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 191
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3965
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 347
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 902
Składniki
Ryż gotuję w lekko posolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Osączam go z wody, przesypuję z woreczka do miski, mieszam widelcem, by zrobił się sypki i pozostawiam, żeby wystygł.
Cebule i marchewki obieram i płuczę. Cebule siekam, a marchewki ścieram na tarce o małych otworkach. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju. Szklę na nim cebulę, następnie dodaję marchewkę i mieszając, smażę kilka minut. Podlewam odrobiną wody, dodaję koncentrat pomidorowy, przyprawiam obiema paprykami i duszę, aż warzywa będą miękkie.
Ryby dokładnie oczyszczam z ości i skóry, mięso dzielę na drobne kawałeczki. Dodaję do ryżu razem z warzywami. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Paprykarz podaję na kromkach chleba.Źródło: Tina