Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Domowy rosół z natką pietruszki"
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 826
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, włożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 6-7 szklanek) i zagotować. Gdy na powierzchni zbierze się szara piana, zebrać ją delikatnie i zmniejszyć ogień.
Warzywa obrać, umyć, osuszyć i pokroić na większe kawałki. Cebulę przekroić na pół i podpiec nad ogniem (wbić na widelec i trzymać ostrożnie nad palnikiem gazowym).
Do gotującego się mięsa dodać warzywa i przyprawy. Lekko przykryć pokrywką i gotować ok. 1-2 godziny.
Im dłużej rosół będzie dochodzić, tym będzie bardziej aromatyczny. Następnie zupę przecedzić. Podawać z natką.
Aby rosół miał piękny, słoneczny kolor, dodaj do gotowania kilka łupin z cebuli, albo szczyptę kurkumy.
<strong>: ok. 120 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium