Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy jedna z najpopularniejszych potraw w kuchni polskiej. U mnie panierka z natką pietruszki. Do tego zdrowa surówka z marchewki i jabłka. Taki typowy niedzielny obiad.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327762
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8609
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7158
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327762
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z natką. W szerokiej misce roztrzepać jaja. Rozbity schab natrzeć połówkami czosnku, obtoczyć w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni roztopić smalec lub podgrzać olej. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Surówka. Obrane, opłukane marchewki i jabłko zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Doprawić szczyptą cukru, sokiem z cytryny i oliwą, wymieszać.