Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy jedna z najpopularniejszych potraw w kuchni polskiej. U mnie panierka z natką pietruszki. Do tego zdrowa surówka z marchewki i jabłka. Taki typowy niedzielny obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5569
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29917
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19645
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5569
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29917
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 254
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19645
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1137
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z natką. W szerokiej misce roztrzepać jaja. Rozbity schab natrzeć połówkami czosnku, obtoczyć w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni roztopić smalec lub podgrzać olej. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Surówka. Obrane, opłukane marchewki i jabłko zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Doprawić szczyptą cukru, sokiem z cytryny i oliwą, wymieszać.