Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy jedna z najpopularniejszych potraw w kuchni polskiej. U mnie panierka z natką pietruszki. Do tego zdrowa surówka z marchewki i jabłka. Taki typowy niedzielny obiad.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2627
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2627
Składniki
Bułkę tartą wymieszać z natką. W szerokiej misce roztrzepać jaja. Rozbity schab natrzeć połówkami czosnku, obtoczyć w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni roztopić smalec lub podgrzać olej. Przygotowane kotlety smażyć na złoty kolor z jednej i drugiej strony. Surówka. Obrane, opłukane marchewki i jabłko zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Doprawić szczyptą cukru, sokiem z cytryny i oliwą, wymieszać.